Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Сили
Вто Юни 27, 2017 1:52 pm by Veryn.

» Раси
Пон Юни 26, 2017 9:16 am by rinan.

» Проклятия
Пон Юни 26, 2017 8:52 am by rinan.

» Сюжетна линия
Пон Юни 26, 2017 3:01 am by Veryn.

Кой е онлайн?
Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост

Нула

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 29, на Сря Юни 28, 2017 11:13 pm

Сюжетна линия

Go down

Сюжетна линия

Писане by Veryn. on Пон Юни 26, 2017 3:01 amTHE PLOT


По-стари и от времето, те живееха в светлината на утринното небе и звездите, в сенките на луната и кръвта на земята, могъщи, безсмъртни, смъртоносни, а светът бе техен.


Елфите са и началото и края, и всичко и нищо – деца на Котела и Майката, наследили фрагмент от безкрайната им мощ; прелестни, ефирни създания, наподобяващи хората, но много по-изящни, с удължени уши и първична, дива красота. Самите те са твърде различни един от друг, за да могат да бъдат поставени под общ знаменател, бивайки Висши и Нисши, като първите владеят сили, характерни за Дворовете им. Те или са родени елфи, или биват превръщани в такива от Котела или чрез силата на седемте Велики Господари. Голяма част от елфите имат така наречените “другари по съдба”, представляващи елфи, с които животът им е свързан, или още – сродни души. Връзката между двама другари по съдба е много по-силна от брак и остава за цял живот, като, когато тя е приета, се установява и телепатична връзка, подобна на тази, която някои даемати имат.

В началото, много преди Войната и размириците, проклятията и лъжите, те живели заедно, в мир – щастливи и непокорими, прекланящи се само пред самите себе си и свободата си. Но желанието за власт и сила се оказало по-голямо от стремежа към спокойствие. За да се избегне смъртта на мнозина, светът на елфите трябвало да се измени вовеки, скъсвайки с миналото си и старите си традиции. Разнообразни територии се разпръснали из Континента като мрежа от вени, а Притиан бил разделен на седем двора – Дворът на Пролетта, Дворът на Есента, Дворът на Зимата и Дворът на Лятото, сезонните дворове; Дворът на Зората, Дворът на Деня, Дворът на Нощта, соларните дворове.

Всеки Двор е оглавяван от Велик Господар, като титлата е наследствена. Великите Господари и техните генерали разполагат с най-много магия и владеят най-добре силите си, печелейки почитанието на поданиците си. Самите дворове са подвластни на магията, не на тази на Господарите им, а на старата, древната – тази, която извира от Котела, свещената реликва на елфите. Сезонните Дворове не са наричани така безпричинно – цяла година те запазват сезона, на който са кръстени. Соларните Дворове пък са нещо съвсем друго – привидно нормални, ала времето от денонощието, от което заимстват името си, е най-красиво в тях. Сезонните и соларните Дворове са разделени от тясна ивица площ, Ничията земя, която се смята за свещена. Тя е осеяна от Древната гора, в която се крият по-смъртоносни създания и от елфите, окъпани в древност и пламтящи със сила. Превърнала се в дом на някои от Боговете на Смъртта като Кошей и Стрига, не е от предпочитаните места за отдих на притинианците.

Дълго време хората служили на елфите като роби, докато не решили да вдигнат бунт, водещ по-късно до Войната отпреди четиристотин години, след която граници са бивали преначертавани. Някои от Дворовете заели страната на хората и се борили редом с тях, претърпявайки огромни загуби, срещу Лоялистите, предстравляващи Дворовете противници, остров Хиберн и някои територии на Континента. След множеството поражения, в чието лице никой не открил победа, и пролятата кръв двете страни подписали мирното Съглашение, след което издигнали магическа стена между земите на елфите и хората.

Но четиристотин години по-късно светът отново е преобърнат. Мирът не е достатъчен и трима генерали, изпратени от краля на Хиберн, успяват да надвият седемте Велики Господари с помощта на изключително лукавство и ненадмината хитрост, като проклинат Дворовете им и отнемат почти всичките им сили, оставяйки ги безпомощни в лицето на една вечност, изпълнена с жестокост и мъчения.
COURTS OF CURSES AND LIES
avatar
Veryn.
Admin
Admin

Брой мнения : 1028
Join date : 18.06.2017

Вижте профила на потребителя http://courtsofcursesnlies.forumotion.eu/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите